Test Photo

Breng uw boodschap over - gebruik een professionele schrijver in uw doeltaal.

Tekstschrijven

Verschillende leden van deze website bieden schrijfdiensten, u vindt ze hieronder. In de rechter kolom vindt u een korte samenvatting van de verschillende soorten tekstschrijven.

Schrijvers & specialisaties

Back2Back Language Services:
Copywriting & journalistiek: Bankieren, investeren, accounting, verzekering, pensioenen, economie, HR.
Mike Gould:
Copywriting, journalistiek & redactieondersteuning: Presentaties, rapporten en bedrijfsdocumenten voor uiteenlopende klanten, toonaangevende ontwerpbureaus en cultuurconsultants.
Cathy Scott, Brief Encounters:
Copywriting & journalistiek: Creatieve concepten voor media van TV-reclamespotjes tot posters, advertenties, brochures, folders en websites.

Tekstschrijven

Er zijn verschillende vormen van tekstschrijven:

Copywriting

Copywriting is het gebruik van het geschreven woord om een zaak te promoten. Hiermee is het doel van een promotietekst om de lezer of kijker over te halen om te handelen (vaak het kopen van een product of dienst), of een bepaald standpunt over te nemen. Copywriting wordt op zeer diverse manieren gebruikt - persberichten, witboeken, catalogi, brochures, verkoopbrieven, reclamespotjes voor televisie of radio en andere marketinguitingen.

Schrijven van webinhoud (content writing) wordt ook onder copywriting geschaard. Het doel hierbij is het behalen van goede positie op de ranglijst van de zoekmachines.

Technisch schrijven

Het doel van technisch schrijven is niet zozeer om de lezer ergens toe over te halen, als wel om hem te informeren of onderwijzen. Zo zal een copywriter bijvoorbeeld een advertentie schrijven om een product te verkopen en zal de technisch schrijver de handleiding voor dat product schrijven, of een cursus over het gebruik van het product.

Het verschil tussen copywriting en technisch schrijven is niet zo heel groot en deze twee vormen kunnen overlappen. Een technisch schrijver is vaak gekwalificeerd in dat vakgebied of heeft daar veel ervaring mee. Technisch schrijvers schrijven vaak ook persberichten en witboeken, in het bijzonder als het specialisten op dat gebied zijn.

Journalistiek

Schrijven voor publicatie in een krant of tijdschrift. Dit is vaak een directe weergave van de feiten of gaat over een onderwerp waar grote publieke belangstelling voor is.